Вы здесь

Відпочинок у горах та переваги відпустки у горах

Важко відшукати в Україні місце, яке б за своїми особливостями нагадувало дивовижні та кришталево чисті Карпати. Українські Карпати не припиняють дивувати навіть тих, хто вже кілька разів бував у горах. Неповторна природа та чудова туристична інфраструктура обов'язково сподобаються кожному першому гостю. Знаходитись у цій неймовірній місцевості завжди приємно, незалежно від того, чи це відпочинок у горах у Карпатах чи інший варіант.

Особливість Карпат також полягає в тому, що тільки тут можна чудово поєднати бажання туристів у пасивному та активному варіантах відпочинку. Карпатська відпустка унікальна ще й тим, що вона однаково актуальна цілий рік.

Літні Карпати вражають зеленою красою

Влітку в Карпатах також можна знайти пляжний туризм, але дещо в протилежному розумінні, ніж на морі - швидкоплинні гірські річки несуть прохолоду кожному, хто втомився від спекотного літнього сонця. В рамках екстремального туризму в Карпатах завжди можливі походи велосипедами чи пішки.

Відпочинок у Карпатах у зимову пору року порадує будь-кого

Карпати в зимову пору року – це катання на лижах, сноубординг, катання на санях і, безперечно, найсмачніший теплий чай в одному з колоритних кафе. Більшість гірськолижних курортів працюють у Карпатах з листопада до березня, що надасть можливість кожному гарненько накататися.

На практиці, відпочинок у горах України переважує море в кількох аспектах:

  1. Активно провести відпочинок на зміну пасивного лежання на пляжі не на всіх курортах реально.
  2. На морі відпочивати часто просто дорого. У той же час сервіс на місці не завжди відповідає очікуванням.
  3. Вода біля берега часто не вселяє довіри до можливого купання.
  4. Величезна кількість громадських пляжів – «мінні поля», де можна знайти пляшки, недопалки та залишки креветок чи риби, яку місцеві нетверезі хижаки приносять у дар птахам, зважаючи на все.
  5. Цінова політика продуктів харчування часто надто висока.
  6. Присутність нетверезих людей на морі може погіршити якість відпустки.
  7. Влітку досить пекуча сонячна погода. Це призводить до відчуття дискомфорту, а часте і тривале перебування під прямим сонячним промінням може подарувати не такий приємний сонячний удар.

Немає сумніву, у гірському відпочинку є деякі власні мінуси, але їм і поряд не стояти з тими, що можливі у морському аналогу. Карпатське повітря настільки чисте тому, що в даному лісистому регіоні просто не існує великих промислових об'єктів, здатних завдати шкоди здоров'ю відпочиваючих. Важливо також вказати вартість проведення відпустки сім'єю в Карпатах, яка часто лояльніша за морський аналог на вітчизняних просторах. Набір туристичних послуг у Карпатах розвивається постійно і вже здатний здивувати навіть прискіпливих туристів.

Можете ознайомитись на сайті: https://koruna.ua/