Вы здесь

Чому туризм у Карпатах кращий за морський відпочинок

Не так просто знайти в Україні місце, яке б за своїми особливостями нагадувало чудові та насичені чистим повітрям Карпати. Якщо ви ще не відвідали українські Карпати, неодмінно потрібно відвідати цей дивовижний регіон. Тим же, хто вже не раз бував там, місцеві особливості відпочинку та різноманітність можливостей для відпочинку представлення не потребують. Будь то туризм у Карпатах або інший подібний варіант поповнення життєвого заряду.

Варіант відпочинку на власний смак у Карпатах зможе підібрати абсолютно будь-який гість цього прекрасного регіону. У той же час, в Карпатах можливо неймовірно відпочивати будь-якої пори року, оскільки там завжди є що побачити і куди піти.

Взимку відпустка у Карпатах – краси та екстрім

Після катання на лижах або санках обов'язково варто відвідати місцеве кафе або одну з колиб, де вас ситно нагодують місцевими смаколиками та пригостять теплим трав'яним чаєм. Сезон роботи гірськолижних курортів триває тут цілих п'ять місяців.

Влітку до Карпат – обов'язково

Спекотний літній день у Карпатах можна приділити походам за ягодами, грибами, баченню краси або купанню в річках, які несуть прохолодні гірські води. В рамках активного туризму в Карпатах завжди можливі походи велосипедами чи пішки.

Через що дедалі більше людей відмовляється від відпочинку на морі на користь активного гірського аналога:

  1. Традиційний морський відпочинок досить часто виступає необґрунтовано завищеним у ціні, не кажучи вже про недостатньо розвинений сервіс на місці.
  2. Вода біля берега часто не вселяє довіри для потенційних купальників.
  3. Порівняно чисті пляжі, де все так, як має бути, зазвичай не є безкоштовними.
  4. Дорогі овочі, фрукти та деякі послуги.
  5. Присутність нетверезих людей на пляжі неподалік вас може зіпсувати насолоду морем.
  6. Надмірно пекуча літня погода може спричинити обгоряння гожи.
  7. Морський курорт є виключно пасивним відпочинком і буде досить складно відшукати там заняття, що дозволяє активно і весело провести час.

Тим, хто не любить відпочинок у горах, варто замислитись, чи можливі такі недоліки у разі відпочинку у Карпатських горах. Фактично абсолютна відсутність великих підприємств у Карпатах дозволяє зберігати екологічний рівень на незмінно високому рівні, що сприятливо позначається на здоров'ї відпочиваючих. Проведення відпустки сім'єю в Карпатах часто навіть лояльніше в ціні, на відміну від вітчизняних морських аналогів, не кажучи вже про іноземні. Навіть європейські гості часто зазначають, що у Карпатських горах насолоджуватися відпочинком не просто прийнятно у ціні, а й особливо зручно.

За матеріалами: https://koruna.ua/