Вы здесь

Купити карабін: поради експертів PATRON в техніці безпеки

Зі зброєю треба завжди поводитись так, ніби вона готова стріляти і знята із запобіжника незалежно від запевнень, що вона повністю розряджена. Для того, щоб купити карабін слід всього лиш навідатися до відповідного магазину товарів подібного типу. Безумовно, для придбання вогнепальної зброї також потрібно буде оформити відповідний дозвіл контролюючих органів. В даній статті ми підібрали для вас простий список основних правил поводження зі зброєю, дотримання яких допоможе вам уникнути нещасних наслідків. 

Зброю слід завжди розцінювати як заряджену

Якщо ви берете до рук переломну зброю слід відкрити її та перевірити відсутність патрону всередині. У разі наявності багатозарядного типу зброї, варто уважно дослідити магазин і не лише. Далеко не завжди у зброї багатозарядного типу правильно спрацьовує викидач, в результаті чого в патроннику лишається патрон. Виходячи з практики, далеко не всі власники зброї максимально добре її чистять, що в майбутньому може перерости в більш неприємні наслідки.

Слід розглянути базові правила поводження з вогнепальною зброєю

  1. Ні в якому разі не довіряйте зброю стороннім людям, які до того вживали алкогольні напої чи інші речовини, що змінюють свідомість.
  2. Не натискайте на гачок спуску, якщо зброя стоїть на запобіжнику – це може призвести до пошкодження механізму зброї. 
  3. Уникайте пострілів по стінам та іншим твердим поверхням – куля може відштовхуватися від них та когось поранити. 
  4. З несправною зброєю слід бути максимально обережним.
  5. Під час стрільби в стволі збирається нагар від горіння пороху, який потрібно регулярно прибирати за допомогою шомполу та спеціальних неабразивних засобів.
  6. На полюванні колективного формату правила поводження зі зброєю мають бути дотримані максимально ретельно. Варто тримати затвор відкритим чи рушницю заламаною аж до моменту безпосереднього виходу на позицію для стрільби.

Абсолютно завжди на всіх змаганнях із спортивної стрільби зброю заряджають вже безпосередньо перед виходом на позицію. Ці правила були написані виходячи з гігантського людського досвіду, напрацьованого роками.

Варто постійно навчатися правильно поводитися зі зброєю і практикуватися стрільбі, це завжди цінний досвід в нинішніх реаліях.

Джерело: https://patron.kyiv.ua/product/karabin-voodoo-witch-doctor-16-18-kal-223-rem-bushnell-trs-125-magazin-mft/